Was jij ook zo enorm enthousiast over die petitie om Loeki de Leeuw terug in de NPO-reclame’s te krijgen? Doe maar even rustig aan: de STER maakt voorlopig niets bekend…

Article continues after the ad

Radio 2-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte begonnen vrijdag een petitie om de reclameleeuw terug op ons scherm te krijgen. De boel ontplofte en in no-time stroomden de benodigde 10.000 handtekeningen binnen. Waar wachten jullie op, NPO en STER?
 

 

Effe wachten

Nou, dat gaat allemaal niet zomaar. Intern wordt de kwestie de komende maand besproken, zei een STER-medewerkster vanochtend op Radio 2. Wanneer weten wij dan meer? “Ik kom er in een maand op terug.” Oké, fair enough.
 

Loekie wie?

De jonkies onder ons denken nu vast ‘waarom, in hemelsnaam?!’ maar de wat oudere Nederlander voelt opeens superveel nostalgische gevoelens opkomen bij Loeki de Leeuw. Dit onhandige oranje leeuwtje - met de catchphrase ‘Asjemenou’ - onderbrak van 1972 tot 2004 de reclames met een geinig tussendoor-filmpje.
 

 

Betalen!

Momenteel slaat de teller op tilt met 17.000 handtekeningen. Wáárom is de STER dan nog zo terughoudend? Volgens het AD gaat het allemaal om geld: de flinke kosten om zo’n Loeki-filmpje te maken, zijn een discussiepunt. We houden je op de hoogte: dit wordt hoe dan ook vervolgd!