Ansel Elgort

Baby Driver-acteur Ansel Elgort (26), tevens bekend van The Fault in Our Stars, is betrokken bij een #MeToo-schandaal. Een vrouw claimt dat Ansel haar, toen ze nog minderjarig was, heeft misbruikt.

Article continues after the ad

Dat schrijft De Telegraaf. De vrouw in kwestie, Gabby, doet via twitter uitgebreid haar verhaal. Ze claimt dat Ansel haar op 17-jarige leeftijd (in 2014) misbruikte. Het begon toen Gabby - destijds een groot fan van Ansel - hem een berichtje stuurde via twitter, waarna hij contact zou hebben gezocht via Snapchat.

Afspraak

Uiteindelijk leidde het volgens Gabby tot een ontmoeting. Zij was toen 17, hij 20. "Ik wil dat je naar m’n hotelkamer komt in Londen", stuurde Elgort naar Gabby. "Ik wil je zo graag kussen. Maar je mag dit aan niemand vertellen, anders zit ik in heel grote problemen."

Misbruik

"Dit is wat er gebeurde: toen we seks hadden, had ik heel veel pijn omdat het mijn eerste keer was", vervolgt Gabby. "Ik wilde het niet. Het enige wat hij zei was dat ik ’opengebroken’ moest worden." Ook schrijft Gabby dat Ansel haar gevraagd heeft om naaktfoto’s van zichzelf te sturen. Ook zou hij een trio hebben gewild met haar en een ander meisje. "Ik distantieerde mezelf en voelde alsof mijn geest weg was. Ik was in shock", geeft ze toe. “Hij liet me denken dat dit is hoe je seks hebt. Ik was zo jong en hij wist dat." Gabby voegde ook screenshots toe waaruit blijkt dat Ansel via een privé-account contact met haar onderhield.


Posttraumatische stressstoornis

Gabby is naar eigen zeggen nu pas in staat om erover te praten. "Jaren later heb ik een posttraumatische stressstoornis ontwikkeld, ik heb paniekaanvallen. Ik ben in therapie. En ik ben eindelijk klaar om erover te praten." Ook hoopt ze hiermee andere meiden en vrouwen die hetzelfde meemaakten, te steunen. "Ik wil me beter voelen en andere meisjes, die hetzelfde hebben meegemaakt, laten weten dat ze niet de enige zijn." Ansel zelf heeft tot op heden niet gereageerd op de beschuldigingen.