Anouk in The Voice of Holland op RTL 4

Zangeres en The Voice of Holland-coach Anouk heeft het even helemaal gehad met analist Johan Derksen, die in de afgelopen uitzending van Veronica Inside rapper Akwasi een "lul" noemde en 'm al grappend in verband bracht met Zwarte Piet.

Article continues after the ad

De VI-heren beschreven de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie ging staan als ‘een held’. Derksen grapte vervolgens: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?" Anouk vindt dat echt not done en maakt Johan via een insta-story uit voor "loser".

Anouk slaat terug

Anouk is al jáááren fervent tegenstander van Zwarte Piet. Wat ze in VI zag vindt ze dus echt niet kunnen. "Wat slecht. Om te kotsen dit", reageert ze. "Are you fucking for real?!" En hiermee voegt ze zich in een héél lang rijtje van BN'ers met kritiek op Johan Derksen!

Derksen over racisme

In diezelfde VI-uitzending kwam ook racisme in Nederland aan bod. Volgens Johan zijn de BLM-demonstranten een stel 'schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen' van media. Derksen en ook René van der Gijp vinden dat de demonstranten hevig overdrijven en stellen dat racisme in Nederland geen wezenlijk probleem is. Daarnaast zat Johan naar eigen zeggen 'schuimbekkend' te kijken naar "lul" Akwasi en zijn veelbesproken speech op de dam. Zender Veronica liet eerder al weten dat men Johan niet aan gaat spreken op de Zwarte Piet-opmerking.