Anne Hathaway en Meryl Streep in The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada is een van de meest iconische films van Anne Hathaway, en nog belangrijker: de comedy was haar grote doorbraak! Maar nu blijkt dat ze bijna niet was gekozen voor de film. Ze stond pas als 9e op het lijstje van de makers…

De droomkandidaat was Rachel McAdams, omdat zij toen al een stuk bekender was dan Anne”, vertelde regisseur David Frankel aan Entertainment Weekly. “Maar Rachel zei tot drie keer toe nee. Ze wilde de rol echt niet spelen, ondanks dat de studio alles uit de kast trok om haar aan boord te krijgen.” Rachel was eerder te zien in tranentrekker The Notebook en was de ultieme ‘mean girl’ in Mean Girls.

Meryl Streep

Steractrice Meryl Streep was volgens David degene die Anne op de kaart zette. “Ze had haar gezien in Brokeback Mountain, waarin ze een bijrol speelt. En kennelijk had dat genoeg indruk op Meryl gemaakt, want zij wilde Anne ontmoeten omdat ze dacht goed met haar te kunnen samenwerken.

Article continues after the ad

‘Gillen van vreugde’

En dat is gelukt! Anne bemachtigde de rol van Andy Sachs en schitterde naast Meryl Streep, die hoofdredacteur Miranda Priestly speelde, een van haar beste rollen. “De rol pakte me meteen, al moest ik heel geduldig afwachten of ik het zou worden”, vertelde Anne. “Toen ik het verlossende telefoontje kreeg heb ik staan gillen van vreugde.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.