Hollywood werkt aan een nieuwe verfilming van Roald Dahls griezelige kinderboek The Witches. En daar werken niet de minste mensen aan mee!

Oscargoud

In juni van dit jaar werd bekend dat er een nieuwe versie van The Witches in de maak was, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit 1983 van onze jeugdheld Roald Dahl. Nu worden we niet vaak enthousiast van remakes, maar niemand minder dan Oscarwinnaar Robert Zemeckis (Back to the Future) is gestrikt voor de regie. Als kers op de taart zal deze film geproduceerd worden door topregisseurs Guillermo del Toro (The Shape of Water) en Alfonso Cuarón (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban). En ook in de casting blinkt er Oscargoud!

Opperheks

Volgens Variety is Anne Hathaway  benaderd voor een hoofdrol in The Witches. Zij won eerder een Oscar voor haar rol in Les Misérables. Het is nog niet bekend voor welke rol zij gevraagd is, maar wij vermoeden dat het voor de rol is van de opperheks. Als dat waar is, zou zij Anjelica Huston opvolgen. Deze actrice joeg in 1990 een generatie kinderen de stuipen op als de doodenge Miss Ernst in de verfilming van de onlangs overleden regisseur Nicolas Roeg. We weten helaas nog niet wanneer de opnames van deze nieuwe bewerking van start zullen gaan. We kunnen niet tenslotte niet heksen…

More content below the advertising
More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.