Zoals je misschien al wist starten de opnames van Annabelle 3 over ongeveer een maandje. Screenwriter Gary Dauberman (Annabelle, IT, The Nun) vertelde tegen de site Slashfilm alvast wat meer over Annabelles rampzalige nieuwe plannetjes!

Article continues after the ad

Annabelle 3 (de officiële titel is nog niet bekend) is een sequel op Annabelle, maar een soort prequel op The Conjuring. In de eerste film uit de reeks wordt al gezegd dat Ed en Lorraine Warren een en ander te stellen hebben gehad met de kwaadaardige pop. De nieuwe film sluit hier naadloos op aan.

Volgens Dauberman keert de The Conjuring-serie na het succesvolle Roemeense avontuur van The Nun weer terug naar de Verenigde Staten. Om precies te zijn: het huis van paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga), de hoofdrolspelers uit The Conjuring.

Slim!

Annabelle komt terecht in de ‘artifact room’, oftewel de verzameling occulte objecten die de Warrens door de jaren heen verzamelden. De pop heeft een gevaarlijke invloed op de objecten, en gebruikt ze om Ed en Lorraines dochter Judy te terroriseren. Slim om al die bovennatuurlijke bric-a-brac in hetzelfde kamertje te zetten!

Volgens Dauberman gaat Annabelle 3 voor een vergelijkbaar effect als in Night At The Museum, waarin hele tentoonstellingen tot leven komen. Hier zijn het geen dieren en poppen, maar duivels en demonen!

Annabelle 3 staat gepland voor een release in juli 2019. In 2019 wordt waarschijnlijk ook begonnen aan The Conjuring 3, en mogelijk aan de The Conjuring 2 spin-off over The Crooked Man. We zijn dus voorlopig nog niet klaar met Ed en Lorraines paranormale rariteitenkabinet.