Anna Nooshin

Presentatrice Anna Nooshin vindt het niet oké dat ze wordt beschuldigd van fatshaming. Social media ontplofte nadat Nooshin op Instagram schreef dat ze een paar curvy modellen ‘dapper’ noemt. Menig volger vindt dat ze rondere mensen bekritiseert, maar Nooshin vindt dat haar woorden uit hun context worden getrokken.

De presentatrice, die een cameo had in Man in Black: International, deelde een beeld van de fotoshoot voor een nieuw huidverzorgingsproduct waarop diverse vollere dames te zien zijn. De 34-jarige schrijft (vertaald): “Swipe naar boven voor de nieuwe collectie en geef deze mooie meiden je liefde. Ze waren tijdens de shoot enorm dapper.” Onder andere presentatrice Yvonne Coldeweijer, die momenteel zelf onder vuur ligt, viel over deze uitspraak.

Hoezo dapper?

‘Alberta Verlinde’ zegt: “Ze waren ‘zo dapper’? Hoezo? Omdat ze wat voller zijn is het meteen heel moedig? Is juist neerbuigend wat hier staat.Coldeweijer vindt dat de verhalen van de meiden niet zouden moeten worden gebruikt voor commercieel gewin of het redden van ‘het unrelatable imago’ van Nooshin.

Article continues after the ad

Zure citroenen

Anna is op haar beurt totaal niet amused met de opmerking van Yvonne of de verdere aantijgingen van fatshaming. Ze schrijft op social media: “Even ter verduidelijking van dit bijschrift (omdat er zure citroenen op me afkomen): het gebruik van het woord dapper heeft niets te maken met de maat van iemand in deze shoot.” Daarentegen bedoelt de presentatrice met ‘dapper’ dat het eng is om je kleren uit te doen voor een shoot. “Vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan”, zegt Nooshin, wat het geval was bij deze dames.

Fatshaming

Anna: “De reden dat deze vrouwen nooit hadden gedacht dit te kunnen, is exact door dit soort commentaar van mensen. De samenleving oordeelt zo gemakkelijk, dat ze liever op de achtergrond blijven.” Mooie woorden, maar dikke mik is het nog steeds niet tussen Anna en Yvonne. Die laatste is nog niet overtuigd en zegt vooral terug te denken aan het onderstaande fragment, waarin Anna een vollere jonge vrouw een stripper noemde.

Anna heeft haar social media-activiteiten al wat teruggeschroefd, al is dat niet door deze ongemakkelijke situatie. Ze is recent gestopt met vloggen omdat haar leven naar eigen zeggen op dit moment te saai is.