Anita Witzier

Ze werd een man genoemd. Of was het toch Floortje Dessing, Katja Schuurman of Marga Bult? Ze werd Anita genoemd, maar dan die van de Dolly Dots. Gisteren zagen we in The Masked Singer dat de zwaan Anita Witzier naar huis moest. In After The Mask zegt ze: “Ik vind het niet gek dat ze denken dat ik een man ben.”

Anita ‘De Zwaan’ Witzier vertrok gisteren uit The Masked Singer, terwijl ze het eigenlijk heel goed deed. Niemand wist -of gokte- dat zij het was. Dat verraste haar, net als het feit dat ze het aflegde tegen de Alien. “Die Alien kon niet zo heel veel, dus ik was verbaasd dat ik naar huis moest.”

Article continues after the ad

'Is het een man?'

De Nieuwe Boeren-presentatrice vindt het geen probleem dat er in eerste instantie werd geroepen dat de Zwaan misschien een man was. “Niemand heeft me ooit horen zingen. Vroeger zat ik wel op een kinderkoor.” Ze zong vrij laag en besloot uiteindelijk maar te gaan playbacken in het koor.

Tegelijkertijd was de Zwaan misschien ook niet helemaal de juiste keuze voor Anita. Ze dacht alleen maar aan Natalie Portman toen ze haar kostuum voor het eerst zag. “OMG! Dat is zo sierlijk: zo NIET wie ik ben. Ik ben altijd van het kistjes aan het doorlopen.”

Mal programma

Het was nog even de vraag of Anita wel mee ging doen, want ze vond het maar een ‘mal programma’. “Ik dacht: gaan mensen dit echt kijken?“ Tegelijkertijd groeide er een fascinatie voor die waanzinnige kostuums. “Het is een feest om naar te kijken.”

Meedoen is niet altijd een feest: “Het is echt lastig. Je kunt je hoofd niet bewegen. Je weet niet hoe je beweging en dans er uitziet. Ondertussen kon ik amper iets zien.”

Spijt? Nul

Toch is Anita blij dat ze meedeed. “Het avontuur is zo leuk. Je wil er zo lang mogelijk deel van uitmaken. Ik heb er nul spijt van.” Ze zweette liters, maar ze zette toch een mooie Zwaan neer, misschien wierp het kijken naar Het Zwanenmeer op YouTube toch zijn vruchten af?

 

The Masked Singer is elke vrijdagavond om 20:00 uur op RTL4 te zien. Aansluitend zie je vanaf 22:00 uur het achter-de-schermen-programma After The Mask op Videoland. Er wordt daarin elke week een hint gegeven. Bekijk de kleedkamer van de Giraffe en de andere hints hier.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.