De stem van Angelina Jolie is al in behoorlijk wat animatiefilms voorbijgekomen, zoals Shark Tale en Kung Fu Panda. Nu kan ze er weer eentje op haar cv bijschrijven: Disney’s nieuwe meesterwerk The One and Only Ivan.

Article continues after the ad

Stella

Jolie zal de stem van Stella op zich nemen, een olifantje dat een vriendschap sluit met Ivan, een gorilla die ze tegenkomt in een kooi in een winkelcentrum. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek The One and Only Ivan uit 2012, waarvoor schrijfster Katherine Applegate de ene na de andere prijs binnen wist te slepen. 

Producer

Angelina Jolie is overigens geen vreemde bij het project, ze was al betrokken als producer samen met Allison Shearmur, die hiervoor werkte aan Rogue One: A Star Wars Story en Cinderella. Mike Newell, de regisseur van Four Weddings and a Funeral en Harry Potter and the Goblet of Fire staat in de startblokken om op de regisseursstoel plaats te nemen. De namen van andere acteurs zijn nog niet bekend. 

Maleficent 2

Bij Disney loopt Angelina momenteel de deur plat. De actrice is namelijk ook al bezig met een vervolg van Maleficent en vertelde recentelijk in een interview het script voor die film heel erg goed te vinden. Angelina-fans kunnen voorlopig dus eventjes vooruit!