Echt verrassend nieuws is het niet, maar het geeft wel aan dat de productie voor Maleficent 2 steeds meer vorm begint te krijgen. Angelina Jolie bevestigde onlangs dat ze terugkeert als de kwade fee in het langverwachte vervolg op de Disney-hit!

Article continues after the ad

Kostwinner

In een interview met Deadline verklaarde de actrice dat ze zich weer gaat richten op haar acteercarrière. “Ik ben nu de kostwinner in huis, dus ik zal wel moeten”, grapte de Oscar-winnares. Een van haar eerste projecten die haar comeback markeert, is de Disney-film Maleficent 2. Jolie voert de spanning rondom deze film nog wat hoger op. “We zijn nu bezig met het scenario en het wordt een heel sterk vervolg”, aldus de actrice.

Cruella

Vorige week schreven we al dat er eindelijk schot zit in dit langverwachte vervolg. Het script wordt momenteel onder handen genomen door Jez Butterworth. Hij schreef eerder mee aan het sciencefictionspektakel Edge of Tomorrow met Tom Cruise en de Bond-film Spectre. Voor Disney schreef hij Cruella, een hervertelling van de Disney-klassieker 101 Dalmatians. Net als Maleficent speelt de schurk in deze spin-off de hoofdrol. Niemand minder dan Emma Stone (La La Land) heeft getekend voor de titelrol van Cruella!