Angela Groothuizen, Tour de Frans

"Toet, toet". In de eerste aflevering van Tour de Frans leerden de kijkers alles over Angela Groothuizen. Niet alleen nam Frans haar en de rest van de groep mee naar bijzondere plekken uit haar jeugd, ook was de zangeres behoorlijk openhartig over haar relatie. 

Article continues after the ad

Ze is by far het meest trots op haar gezin, maar dat heeft wel een beetje uitleg nodig.

Apart van elkaar wonend

Angela Groothuizen woont namelijk niet 24/7 met haar man. "Hij zei gewoon: 'ik moet meer tijd voor mezelf hebben'. Gelukkig hebben we ook een fijn huis in Vinkeveen en daar zit hij", legt ze openhartig uit aan presentator Frans Bauer. "Maar we zien elkaar echt heel veel, appen veel, spreken elkaar veel en hij komt ook regelmatig hier zodat we met het hele gezin zijn. En dat is de situatie nu. Eigenlijk gaat het - moet ik eerlijk zeggen - beter nu hij op zichzelf woont."

Groot gemis

Frans Bauer kan er op zijn beurt niets bij voorstellen. "Ik zou - eerlijk gezegd - niet zonder Maris kunnen", reageert hij. En dat snapt Angela ook wel. "Ik mis hem af en toe wel. Ik had liever gehad dat hij thuis was. We hebben 28 jaar wel bovenop elkaar geleefd. Maar dingen gaan niet altijd zoals je wil dat ze gaan." 

Bijzondere reis met artiesten

In Tour de Frans - dat volgens kijkers wel wat weg heeft van Beste Zangers - rijdt Frans de komende weken met zijn collega-artiesten Jan Dulles, rapper Donnie, Berget Lewis, Jamai Loman, Danny de Munk en dus Angela Groothuizen door het land om bij iedere artiest persoonlijke herinneringen op te halen, met als afsluiter een concert voor de gast van de week.

Met name Jamai Loman wist deze week behoorlijk wat indruk te maken met zijn vertolking van Billie Eilish' I love you. 


Tour de Frans is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via RTLXL en Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.