Angela Groothuizen

Met programma’s als Obese, Holland’s Got Talent en The Voice Senior zou het toch goed moeten zitten met Angela Groothuizens contract? Maar daar denkt de presentatrice anders over. De 60-jarige verwacht dat haar contract afloopt, vertelt ze in een interview met het AD.

Angela gaf al eerder aan dat ze niet op een nieuw contract van RTL rekent. “Eigenlijk vrees ik dat niet, daar ga ik van uit. Niet omdat ze mij willen pesten, maar omdat corona gewoonweg veel verandert. Ik had een exclusief contract. Die exclusiviteit vervalt na 1 januari. Ik verwacht dat ze me dan op projectbasis inhuren. Prima, zo heb ik eigenlijk altijd gewerkt.’’

Welverdiende pauze

Het lijkt alsof de Dolly Dots-zangeres een break ook helemaal niet erg vindt: “Als deze programma’s achter de rug zijn, ga ik rustig in mijn nieuwe huis zitten, neem ik echt even pauze. Nu ik bijna 61 ben, ga ik eens goed kijken waar mijn prioriteiten liggen. Ik wil een podcast maken en denk erover mijn schilderwerk op te pakken.”

Article continues after the ad

Voorbij de houdbaarheidsdatum

De angst dat ze na haar tv-pauze niet meer aan de bak komt, is niet groot. “Toen Erland Galjaard (programmadirecteur tot 2018) mij binnenhaalde zei ik nog: ‘wat fijn dat je zo’n oud paard van stal haalt’. Hij zei meteen: ‘Onzin. Jij bent jonger dan bijna iedereen’. Die houding is er zeker bij RTL nog steeds: als iemand goed genoeg is, is er werk.”

En mocht ze toch niet gevraagd worden voor nieuwe opdrachten: “Dan verzin ik toch weer iets anders? Ik vind dit een mooie tijd in het leven. Je snapt eindelijk een beetje hoe het werkt.”

Angela maakt zich dus niet al te druk. Ook niet toen ze de nieuwe coach van The Voice Senior per ongeluk verklapte.