AD-columniste Angela de Jong

Hans Nijenhuis stopt als hoofdredacteur van het AD. In gesprek bij Beau vertelt hij over zijn tijd bij de krant. Daarbij ook aandacht voor een aantal van zijn spraakmakende columnisten, waaronder Angela de Jong.

De scherpe toon van Angela de Jong

Angela de Jong heeft een zeer scherpe pen. Het is niet voor niets dat we met grote regelmaat citeren uit haar smakelijke columns. Ook haar (oud-)hoofdredacteur, Hans Nijenhuis, weet dat Angela behoorlijk wat pit in haar donder heeft. Zo kregen de twee vlak na zijn aantreden bij het AD al knallende ruzie. Hans heeft echter groot respect voor haar “scherpe toon”. “Die vrouw die zegt wat ons publiek, de gemiddelde Nederlander, denkt.”

Angela en Özcan geven de krant een smoel

Naast Angela noemt Hans ook Özcan Akyol als een van de mensen die het AD een smoel hebben gegeven. “Angela krijgt bijna liefdesbrieven van mensen die zeggen: ‘Jij schrijft precies wat ik denk, alleen ik kon het niet zo formuleren.’” Aan de andere kant is de haatmail aan het adres van deze twee columnisten ook toegenomen. Ondanks dat Hans dreigementen natuurlijk onder geen beding goedkeurt, snapt hij wel dat Angela en Özcan een target zijn: “Zij geven scherpe opinies, dus dan kun je die ook terug verwachten.”  

Article continues after the ad

'Zij is een wereldspeler'

Ten slotte legt presentator Beau van Erven Dorens nog wat mogelijke opvolgers voor aan Hans. Wanneer Beau Angela noemt, begint Hans hard te lachen. Mocht Angela een aanbod krijgen om hoofdredacteur te worden, dan moet ze dat afslaan: “Zij is nu zo goed en zo nuttig, dat het eigenlijk een degradatie is als zij hoofdredacteur wordt. (…) Zij is een wereldspeler.

Hans Nijenhuis angela de jong ad columniste

Je eigen mening eens staven met die van Angela? Ze vernietigde Dino's Bezorgservice van Jandino Asporaat, vreest voor een overkill van Martien Meiland en noemde Showcolade het "dieptepunt van 2021".

Beau is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4. 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.