Angela de Jong is dol op Talpa!

Nederland kent duizenden Molloten, maar tv-columniste Angela de Jong is absoluut niet zo'n diehard-Wie is de Mol?-fan. Sterker nog: ze moet absoluut niets hebben van het "sektarische sfeertje" dat er volgens haar om de show heen wordt gecreëerd.

Article continues after the ad

Gisteren mochten Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg in een speciale kick-off van MolTalk op NPO 3 alle nieuwe deelnemers voor Wie is de Mol? 2021 bekendmaken. Alle nieuwe namen check je hier. Angela zat het met gekromde tenen te bekijken, zo lezen we in haar nieuwste column. "Het sektarische sfeertje dat om Wie Is de Mol? wordt gecreëerd, hangt me af en toe danig de keel uit. Zoals afgelopen maandag."

Sarcasme staat aan

Angela liet haar innerlijke sarcasme en cynisme weer de vrije loop! Ze somde op wat Rop en Marlijn bekend mochten maken. De cast natuurlijk! Maar: "Ook het land (eh, Tsjechië, dat was toch al maanden bekend?) en – houdt u vast aan de takken van de bomen, mensen – De Leader. De Leader 2021!" Vervolgens benoemde ze een zenuwtic van Marlijn.  Die "legde van pure opwinding haar stapeltje tekstkaartjes recht op tafel. En nog eens. En nog eens."

Ze gunt het ons wel

Maar... Angela is de beroerdste niet! Ze gunt ons Molloten - de Superguide-redactie zit volgend jaar ook weer elke zaterdagavond te stuiteren op de bank - dit pleziertje echt wel hoor. Die WIDM-zaterdagavonden zijn ook bijzonder voor de columniste omdat haar kinderen dan wél graag een programma met haar kijken. Aww. "Ik kijk ook graag naar Wie is de Mol. Al is het maar omdat het de enige show is waarvoor mijn pubers op zaterdagavond vrijwillig een uur met hun saaie ouders op de bank gaan zitten."


Wie is de Mol? 2021 is vanaf zaterdag 2 december wekelijks om 20:25 uur te zien op NPO 1.