Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Tv-recensent Angela de Jong is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het nieuwe programma van SBS6, De Alleskunner: “een van de walgelijkste dingen die ik gezien heb in de afgelopen tijd”.

Angela is fan van Linda

In een gesprek met NPO Radio 1 is Angela redelijk positief over Deze Quiz Is Voor Jou, het nieuwe spelprogramma van Linda de Mol. De show trok 1,1 miljoen kijkers, maar over de inhoud is ze teleurgesteld: “het was niet heel nieuw […] Maar het is Linda, hè, dus je kijkt”. Het programma dat erna kwam, wekte superveel ergernis op bij de beruchte tv-kenner!


Hoge kijkcijfers maar niet echt een succes

In De Alleskunner doen 100 deelnemers mee. Zij voeren 99 krankzinnige opdrachten om te bepalen wie een echte allrounder is. Degene die als laatste overblijft, wint een jaar lang gratis leven. Angela, die zelf ook nog wel eens beschuldigd wordt van walgelijke dingen, vond het verschrikkelijk en verwacht dat het hoge aantal kijkers van afgelopen weekend “nog wel een beetje instort”. Angela zal zelf waarschijnlijk niet meer inschakelen. Daarentegen kijkt Youp van 't Hek liever niet meer naar Angela. Carlo Boszhard lijkt de enige te zijn die Angela nog steunt.

Article continues after the ad

Geld laat mensen van alles doen

De recensent is vooral verbaasd hoe ver mensen willen gaan voor geld: “het was vooral zo triest, omdat de deelnemers alles doen als er een beetje poen op het spel staat. Het is net het Over De Roooie van vroeger.”


De Alleskunner is elke zaterdag om 22:00 op SBS6 te zien.