Angela de Jong in Op1

Normaal schrijft AD-columniste Angela de Jong welke programma's ze tof vindt en vooraal ook aan welke shows ze zich helemaal kapot-ergert. Vandaag gooit ze het effe over een hele andere boeg en geeft ze de #ikdoenietmeermee "C-sterren" een genadeloos harde veeg uit de pan!

Article continues after the ad

Je hebt het vast wel meegekregen: BN'ers die zich onder het mom #ikdoenietmeermee en #freethepeople verzetten tegen de huidige corona-maatregelen. Ze willen de overheid 'onder controle' krijgen en een einde maken aan, bijvoorbeeld, de 1,5 meterregel. Een triest boeltje, vindt Angela - ze heeft haar dagelijkse tv-column zowat opgeofferd en legt uit waarom deze BN'ers te ver gaan "juist nu het aantal besmettingen weer oploopt".

'C-sterren'

Angela kon het in eerste instantie eigenlijk niet echt geloven. "Het is een grap. Toch? Het moet wel een grap zijn. Zeg me alsjeblieft dat het een grap is." Toen ze zag dat het écht was, dat sterren als Famke Louise, Donny Roelvink, Bizzey, Tim Douwsma, Thomas Berge en dj Hardwell dit écht hadden gezegd, trok ze het niet meer. "Nou, sluit die gasten lekker op, zeg ik hier op mijn beurt. Stelletje egoïstische C-sterren die het opportunisme hebben uitgevonden."

Hypocriet

Daarnaast vindt ze het allemaal erg hypocriet. "Stond Thomas Berge niet mee te galmen met het coronalied in maart om het zorgpersoneel een hart onder riem te steken?" En nu, zo gaat ze zonder enig blad voor de mond verder, "impliceren hij en zijn collega’s met die hashtag dat we de regels moeten negeren." Ze ziet het al helemaal voor zich: overvolle IC's, zorgpersoneel dat oververmoeid raakt. "Omdat die verwende snotapen vinden dat het allemaal wel erg lang duurt en de gezondheid van opa en oma niet ten koste hoeft te gaan van hun nieuwe auto, nieuwe tour of nieuwe gebit."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

WE HOUDEN ONZE ‘BEK’ NIET MEER #IKDOENIETMEERMEE Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen 'NEE' tegen alle maatregelen totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKDOENIETMEERMEE. Power to the people!

Een bericht gedeeld door THOMAS BERGE (@thomasbergeofficial) op

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

WE HOUDEN ONZE ‘BEK’ NIET MEER #IKDOENIETMEERMEE Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen symbolisch “NEE” tegen alle maatregelen totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKDOENIETMEERMEE.

Een bericht gedeeld door Brooks (@bizzey) op