Angela de Jong

AD-televisiecolumniste Angela de Jong komt vandaag in haar nieuwste stuk met een soort waarschuwing voor mensen die een terrasje willen pakken nu dat weer kan.

Article continues after the ad

'Drankje op terras? Denk dan even aan de zorghelden uit Frontberichten', zo kopt ze in haar vandaag verschenen column. En daarmee doelt ze uiteraard op het NPO1-programma Frontberichten. Hierin zagen we wekenlang vlogs voorbijkomen. Hele indringende vlogs van zorgmedewerkers en andere mensen in vitale beroepen; hoe gingen zij om met de druk op de IC's? We kregen een letterlijk inkijkje achter de 'frontlinie'.

Frontberichten

Angela prijst het programma (ze is in een goede bui) én talkshow Op1, die gisteren een uur lang sprak met betrokken uit Frontberichten, dat gisteren haar laatste uitzending beleefde. "Hoewel de rust inmiddels terugkeert in de ziekenhuizen, gehandicaptenopvang en huisartsenpraktijken, bleek er één ding onveranderd ten opzichte van het begin van de crisis: de impact van hun verhalen", schrijft Angela. Daarnaast vindt ze deze gewone verhalen véél interessanter dan 'al die meninkjes van de zogenaamde BN’ers, die nu de talkshows domineren'.

 

Waarschuwing

Angela vindt dat we nu in een hele andere wereld leven. Van klappen voor zorgmedewerkers naar 'nu struikel je op social media over complottheorieën, scheldpartijen op het beleid van Rutte en Van Dissel en digitaal opgestoken middelvingers naar de 1,5 meterregel'. "Weg illusie van saamhorigheid en een lievere samenleving." Ze adviseert nu om toch twee keer na te denken wanneer je een terras wil pakken.

Terras

En ze verwijst nog maar een keertje naar Frontberichten. "Ik zou zeggen: het kan geen kwaad om voor u het terras betreedt, te bedenken waar we vandaan komen en de gezichten van al die zorghelden scherp op het netvlies te hebben", aldus Angela. "Zodat we dat eerste biertje in de zon drinken op hun en ieders gezondheid."

De hele column van Angela kun je hier teruglezen!