Angela de Jong in Op1

Mening-spuwer Angela de Jong, die zowat op de Iron Throne van Hilversum zit, komt met een soort waarschuwing voor reality-ster Martien Meiland. "Dit moet je niet doen."

Article continues after the ad

De AD-televisierecensente laat geen mogelijkheid liggen om Talpa en John de Mol te bashen, zo lijkt het. Maar een van zijn 'ontdekkingen' - de familie Meiland - kan ze nog altijd waarderen. Angela geeft in de mediapodcast van het AD aan dat de gilletjes in Chateau Meiland haar nog niet de neus uitkomen. Wat goeeeeed! Maar, zo waarschuwt ze Martien, hij moet wel oppassen!

Martien Meiland


Uitmelken

"Uitmelken heeft zin tot op zekere hoogte, maar ik zie hem nu weer in zo’n spotje voor die loterij en dan roept hij: ‘Winnen, winnen!’ In plaats van: ‘Wijnen, wijnen! Tóen dacht ik wel: oké, dit moet je niet doen", legt ze uit. Hiermee doelt Angela op Martiens nieuwe programma BINGO! De 100.000 euro quiz samen met Jan Versteegh. Ook ploft hij binnenkort neer in het panel van Wie van de Drie. Ligt Meiland-overkill op de loer?

'Testbeeld van SBS6'

Angela spreekt zelfs van "het testbeeld van SBS6", zoals "Ruben Nicolai dat voor RTL 4 is". "Ik vond ook Cash or Trash al… Dat heb ik ook niet echt gekeken; één of twee keer om te zien of het was. Maar dat moet hij helemaal niet doen." Ze snapt het ergens ook wel, hoor. "Ik neem het hem ook niet kwalijk, want die familie denkt ook: wie weet hoe lang onze bekendheid duurt en hoe lang deze hype duurt, dus laten we doen wat we kunnen en 'verdienen, verdienen, verdienen' in plaats van 'wijnen, wijnen, wijnen'."

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl.