Angela de Jong, jandino

Na een jaar van afwezigheid was dit het moment: de terugkeer van Jandino Asporaat in een nieuwe show Dino's Bezorgservice. Helaas kon de cabaretier zijn publiek inclusief de goudeerlijke Angela de Jong niet overtuigen. 

Article continues after the ad

De columnist van het AD is blij dat hij zelf om zijn grappen kan lachen, want niemand anders doet het voor hem.

Reclamespot voor Jandino

"Waarom én hoezo zendt NPO1, de belangrijkste zender van de publieke omroep, in hemelsnaam Dino's Bezorgservice uit?" vraagt Angela de Jong zich in haar nieuwe stuk af. "Een nietszeggend wegblaasprogramma dat zogenaamd draait om een Nederlands dorp maar vooral een reclamespot is voor de bv Jandino. En als iemand afgelopen jaren bij SBS en RTL al genoeg kansen heeft gehad om te bewijzen dat de tv-kijker hem totaal niet pruimt, dan is hij het wel." 

NPO vs. SBS

Jandino Asporaat staat er gelukkig niet alleen voor. Eerder kregen Edsilia Rombley en Emma Wortelboer al zo'n harde column voor hun kiezen. Overigens wil Angela daar nog even op terugkomen... want: "Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Na Tik 'm Aan en Showcolade is Dino's Bezorgservice de derde pijnlijke miskleun in slechts twee weken tijd. Niks mis met amusement - ik blijf het herhalen - maar dit is van het niveau... ja, van wat eigenlijk? Ik wilde SBS6 zeggen, maar die zond donderdagavond de remake van 10 voor Taal uit. Nou, als John de Mol met een taalspelletje komt en de NPO met Jandino, dan zit er echt iets faliekant scheef." Autsj!

Online reacties

Nu is dit maar de mening van één persoon - al is het die van de ijzeren dame uit Hilversum - maar hoe staat het met de mening van andere kijkers? Nou, met slechts 435.000 kijkers is dit programma helaas geen succes te noemen. En dan krijgt hij ook nog zulke reacties...


Ben je na al deze ophef stiekem nieuwsgierig naar Dino's Bezorgservice? Bekijk hier de aflevering terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.