Angela de Jong in de AD Ochtendshow

Gisteren was een zwarte dag voor Angela de Jong. De tv-recensente van het AD vindt het echt niet kunnen dat één van haar favorieten, Eigen Huis en Tuin van RTL 4, verdwijnt. Ze spuwt nog net geen vuur!

Article continues after the ad

"Verdrietig om het einde van Eigen Huis & Tuin? Nee, ik ben pissig!", kopt Angela in reactie op het nieuws dat RTL 4 de stekker uit Eigen Huis & Tuin (in de huidige vorm) trekt. De emoties liepen hoog op terwijl Angela vurig op haar toetsenbord zat te tikken. "Houdt het dan nooit op?"

Bullshit-reden

De gevreesd columniste vindt het een aderlating. Net als de sterren zélf, als snappen die het besluit van RTL - het gaat om budgettaire redenen - wél. Volgens Angela is dit echter een bullshit-reden. "Laat u alstublieft niet in de luren leggen", waarschuwt ze haar lezers. "Dit is er eentje uit dezelfde categorie als Talpa dat beweert dat Ladies Night moet stoppen vanwege de RIVM-richtlijnen tegen corona. Ik lees het persbericht van RTL zo: je mag als fan al blij zijn als boer Tom aan het deskundigenleger van Boulevard wordt toegevoegd om af en toe te komen vertellen over afrikaantjes en viooltjes waar Miljuschka vervolgens een salade van brouwt terwijl Nikkie roept dat oranje en paars dé nieuwe modekleuren zijn."

Het huidige team van Eigen Huis & Tuin


Verdrietig en pissig

Angela kookt over van woede. "U merkt het, ik ben pissig. En verdrietig. Ja, echt", schrijft ze. "Eigen Huis & Tuin is nationaal erfgoed, dat terugvoert tot aan het stenen tijdperk met Myrna, Rob en Nico. Maar bovenal is het de ultieme vlucht-tv, zeker in deze coronacrisis." Hiermee kon ze haar hoofd leegmaken, maar dat zit er vanaf juni niet meer in. Volgens Angela was het programma juist zo goed "omdat het de boze buitenwereld een halfuurtje buitensluit".

De voorlopig laatste aflevering van Eigen Huis & Tuin is op 6 juni rond de klok van 18:00 uur te zien op RTL 4. De hele column van Angela de Jong kun je hier lezen.