Angela de Jong over Eurovisie Songfestival-presentatrice Nikkie de Jager

Nikkie de Jager mag trots zijn! Ze zette niet alleen een geweldig optreden neer als een van de hosts van het Songfestival, maar kreeg, geloof het of niet, ook positief commentaar van de gevreesde tv-columniste Angela de Jong.

Dat Nikkie de Jager veel in haar mars heeft, wist ik natuurlijk wel. Je stampt als Udens meisje niet zomaar een wereldimperium uit de grond met make-up video’s op YouTube,” schrijft Angela in haar nieuwste AD-column. “Dat uitgerekend Nikkie de grote ster zou worden van dit Eurovisie Songfestival en zelfs Chantal Janzen in de schaduw zou zetten? Nee, die had ik even niet zien aankomen.

‘Nikkie kwam, zag en overwon’

Angela legt uit dat YouTubers en ‘ouderwetse lineaire televisie’ bijna nooit goed werken. “Omroepen proberen het wel, maar steeds wordt pijnlijk duidelijk dat een grappig internetfilmpje kunnen maken niet hetzelfde is als een tv-show dragen. Tot Nikkie dinsdagavond kwam, zag en overwon in een bomvol Ahoy.

Article continues after the ad

Hoogtepunt

Naast het indrukwekkende optreden van Davina Michelle, wist vooral de make-up artiest Angela te ontroeren. “Wat Davina was op muziekgebied, deed Nikkie bij de presentatie. Ik kan nog niet eens zeggen waar het hem precies in zat. Haar vloeiende Engels? Dat hilarische filmpje over ‘not-winning’? Of door de kracht die ze uitstraalt?

‘Als ik later groot ben…’

Aanstaande donderdag en zaterdag vinden de andere shows van het Songfestival plaats, met onder anderen onze eigen Jeangu Macrooy. Angela zal in ieder geval vooral genieten van Nikkie. “Ze is een ontroerend rolmodel voor onze jeugd. Maar ik zal het u nog sterker vertellen: als ik later groot ben, wil ik Nikkie de Jager zijn.

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zie je donderdag 20 mei om 21:00 uur op NPO1. De finale wordt zaterdag uitgezonden op dezelfde plaats en tijd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.