Angela de Jong

TV-columnist Angela de Jong van het AD blikt op NPO Radio 1 terug op vorig jaar, toen Talpa een 'drietrapsraket' op haar 'afvuurde'.

Article continues after the ad

Een tijdje geleden haalde Angela nog eens fel uit naar SBS6. Ook onthulde ze dat John de Mol bereid was haar acht ton te betalen wanneer Angela ja had gezegd tegen een rol in het inmiddels geflopte programma 6 Inside. Het nieuws dát ze nee had gezegd lag er vorig jaar al, net na de jaarwisseling. In de maanden die volgden vuurde Talpa volgens Angela een soort media-aanval op haar af. Wow!

Drietrapsraket

"Soms is het een tikkie veel achter elkaar. Vorig jaar was er een soort drietrapsraket vanuit Talpa, die mij duidelijk moesten hebben", citeert Mediacourant uit een recent media-optreden van Angela. "Toen was het Gordon die iets deed, toen werd er vanuit de leiding van alles geroepen over me dat er zogenaamd allerlei dingen niet klopten en daarna kwam Albert Verlinde er nog eens overheen dat ik positief over RTL zou schrijven, omdat er een deal lag tussen het AD en RTL." Wilde Talpa de columniste 'bashen' omdat ze nee had gezegd tegen 6 Inside? Je zou het haast geloven als je Angela zo hoort praten! En dat terwijl Angela en Albert juist weer 'vrede hadden gesloten'.

6 Inside

Wilde plannen

Wat er precies klopt van die gedachte achter de 'drietrapsraket' is nog niet helemaal duidelijk. Talpa heeft hier nog niet op gereageerd. Angela wilde ook nog wel wat kwijt over de onderhandelingen rondom 6 Inside. "Er waren wilde plannen. Bij elk gesprek dat je dan hebt, is er weer een ander plan", herinnert ze zich. En dat was stiekem wel erg fijn, geeft ze toe. "Ik vond het vleiend en leuk om eens mee te maken, maar het is niet mijn ambitie. Ik heb nooit televisie willen maken."

'Moet ik het wel doen?'

Bij nieuws over Talpa of SBS6 "denk ik wel even: moet ik het doen?", vervolgt Angela. "Want ik heb het in het verleden al een paar keer gedaan. Maar dan zijn er toch weer dingen die me opvallen en dingen die nieuw zijn en dan ja, kan ik het toch niet laten liggen ofzo, op een of andere manier." De AD-columniste is trouwens echt niet alleen maar op tv gefixeerd: ze houdt zich tegenwoordig ook bezig met maatschappelijke thema's. Al kreeg ze daarbij flink wat kritiek uit onverwachte hoek!