Angela de Jong, VI

Angela de Jong is al jaren de vaste columnist van het AD en heeft dan ook altijd wel wat te zeggen over de meest spraakmakende tv-shows. Zo ook over Veronica Inside dat eigenlijk pas sinds kort in haar 'flop' lijstje staat.

Article continues after the ad

Het programma kon lange tijd op haar goedkeuring rekenen, maar dat is sinds kort veranderd.

Geloofwaardigheid is weg

"Ik keek het niet altijd en was het niet altijd met ze eens, maar het feit dat daar drie mannen zitten die zeggen wat ze denken en een belangrijk deel van het volk vertegenwoordigen wat niet gehoord wordt, vond ik altijd heel fijn", laat ze in een interview met RTV Rijnmond weten. Maar van die 'sympathie' is na de heftige rel van vorig jaar weinig meer over. "Ze hebben zich onsterfelijk belachelijk gemaakt door die hele rel afgelopen zomer. Daarmee hebben ze echt hun geloofwaardigheid verspild. Dat vind ik zonde als ik naar het programma kijk." 

Bekijk hier het hele interview met Angela de Jong.

Twijfelachtige oprechtheid

Hoewel Angela de Jong en Johan Derksen het vaker niet met elkaar eens zijn dan wel, blijken ze hier wel op één lijn te liggen. De VI-presentator twijfelde namelijk eerder ook al aan zijn eigen oprechtheid. "Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen", liet hij toentertijd weten. Toch besloot John de Mol anders voor het bekende trio dat bij hem onder contract staat. Voor hoelang dat 'succesvol' is (helemaal nu de kijkcijfers teruglopen), is nog maar de vraag!