Angela de Jong

We wisten al dat stylist en Drag Race Holland-presentator Fred van Leer in het anti-Angela de Jong-kamp zat. Nu reageert Nederlands bekendste en meest gevreesde tv-columniste voor het eerst zelf op Freds eerdere pittige uitspraken over haar!

Article continues after the ad

Angela zit op de Iron Throne van Hilversum; haar tv-columns scoren enorm goed en hebben veel invloed in tv-land. Fred, de laatste tijd natuurlijk vooral in het nieuws vanwege het lekken van een seksvideo, liet zich eerder al eens uit over de columniste nadat ze hem eens schaarde onder de categorie "uitgekauwde BN'ers". Maar wat vindt Angela nu eigenlijk écht van Fred?

Angela de Jong over Fred van Leer

Fred ging eerder al lekker op zijn Freds tekeer tegen Angela. "Ik zeg liever niks over die vrouw. Ik vind haar geen komma en punt waard", zei hij toen. En ook: "Heeft er vandaag al iemand tegen je gezegd dat je een leuk meisje bent, Angela? Nee, want dat ben je ook niet." Het blad Nieuwe Revu nam Fred deze week onder de loep en belde Angela op voor een mening. Ze geeft aan dat ze helemaal geen problemen heeft met de presentator!

Fred van Leer

Geen ruzie

Godzijdank! Nog een BN'er-ruzie erbij en Angela had haar bingo-kaart helemaal vol. Fred was heus niet de enige die zich ooit negatief uitliet over Angela. "Ik had het toen over ‘uitgekauwde types als…’ en daar was Fred niet zo blij mee. Hij mag daar vooral zijn mening over hebben", legt Angela nu uit. "Als ik over hem schrijf, mag hij daar iets van vinden. In Revu zei hij dat hij me nog geen punt en komma waard vindt, maar ik heb geen probleem met Fred."

'Vreselijk triest'

"Ik vind het vreselijk triest wat Fred allemaal overkomt", gaat de columniste verder, refererend aan de seksvideo en de heftige nasleep ervan, "maar ik vind het ook dapper dat hij er zo open over is. Ik hoop dat hij genoeg lieve mensen om zich heen heeft om er bovenop te komen". Qua tv is ze overigens nog steeds niet zijn grootste fan. "Met zijn openhartigheid over zijn pieken en dalen in bijvoorbeeld Waar Is De Mol? raakt hij me meer dan met zijn hysterische optredens in sommige andere programma’s." Dat is "een kwestie van smaak", zo concludeert ze.