Angela de Jong

De nieuwe, goed ontvangen NPO-talkshow De Vooravond sloot de uitzending van gisteren af met een stukje waarin columnist Marcel van Roosmalen - vermomd als plant (?) - het programma afbrandt om zo, bijvoorbeeld, Angela de Jong voor te zijn.

Article continues after the ad

"Het maakt niet uit wat Angela de Jong morgen schrijft", zei Marcel, "ze heeft toch gelijk". "Het was kut, zelfs M was beter", aldus Marcel in zijn kenmerkend cynische en sarcastische toontje. "Ik wilde de tv tevreden uitzetten, toen er een pratende pannenkoekplant in beeld kwam", schrijft Angela vandaag in haar column. Oh god...

Angela de Jong over De Vooravond

"Columnist Marcel van Roosmalen kraakte de show vast, om eventuele critici (lees: Angela de Jong) op voorhand de wind uit de zeilen te nemen", schrijft de schrik van Hilversum. Maar wat vindt ze daar eigenlijk van? "Een beetje goedkoop trucje en bovendien totaal onnodig. Als het om zelfvertrouwen gaat, moeten Fidan en Renze wellicht nog iets beter naar opa Mart kijken."


De autocue

En met 'Opa Mart' bedoelt Angela Mart Smeets, die blijkbaar niet zo gediend is van autocues. "Want het kan dus wél, ook in 2020. Jonge presentatoren die ontspannen – nou ja, ze waren een tikkeltje ADHD’erig van de zenuwen– een talkshow openden zonder die eeuwige autocue." Angela was - en dat mogen we toch best verrassend noemen na zoveel negativiteit - vrij positief over het talkshowdebuut van Fidan Ekiz en Renze Klamer. Ze noemde het zelfs "een prima debuut". Nou ja zeg! Zijn we per ongeluk in een alternatief universum beland? "Ze leverden een vrolijke, zelfverzekerde talkshow af waarin alles zat."

De Vooravond is elke werkdag rond 19:00 uur te zien op NPO 1.