Angela de Jong, VI

Angela de Jong zat net als miljoenen andere kijkers ook de afgelopen weken voor de buis voor het programma Married at First Sight. De columniste baalt er alleen van dat de show alweer geen gelukkige koppels heeft opgeleverd.

Article continues after the ad

"De koppels uit Married at First Sight vielen als dominosteentjes deze week", begint Angela vandaag haar column. "In de laatste uitzending hadden wij ramptoeristen, eh kijkers, al mogen smullen van de verbale strubbelingen tussen Rein en Danny, Mick en Daisy en Lizzy en Lars. En alsof er nog niet genoeg hatelijkheden waren uitgewisseld, ruzieden de laatste twee na afloop nog even publiekelijk door." En we weten met dat laatste natuurlijk direct waar ze op doelt.

Alweer nul geslaagde matches

Ook bij Angela was de teleurstelling groot toen uiteindelijk bleek dat ook Sylvia en Freddy en Aron en Monique toch maar zijn gescheiden. "Daarmee staat de teller voor MAFS 2021 op exact nul geslaagde matches. Net als vorig seizoen en het seizoen daarvoor. En het seizoen dáárvoor. Zes jaargangen van dit programma hebben uiteindelijk twee geslaagde huwelijken voortgebracht", aldus een sceptische columniste.

Gratis tip 

Maar makers let op, want ze heeft wel een idee hoe het beter kan! "Mag ik even zeggen waar ik als kijker behoefte aan heb? Aan experts die beter hun best gaan doen. Die scherper selecteren op mensen die écht willen - de Sylvia's, Freddy's, Arons en Moniques, zeg maar, die klaar zijn om een verbinding aan te gaan. En iets minder los-vast-types die MAFS zien als een leuke afwisseling van Tinder."

Glans verliezen

Als dat niet verandert, zou het programma - volgens Angela - zijn glans weleens kunnen gaan verliezen. "Married at First Sight onderscheidde zich juist van soortgelijke shows door te bewijzen dat het kon: vette reality vol leedvermaak, maar ook succesvolle koppelpogingen. Nu verwordt het langzaam tot het zoveelste format waarin de ophef voorop lijkt te staan."

Lees hier de volledige column van Angela.