AD-columniste Angela de Jong

Angela de Jong is op sociale media regelmatig het mikpunt van scheldpartijen, verwensingen en erger. Maar de uitgesproken televisiecolumniste laat zich niet zo snel van haar stuk brengen.

Kogel

In een interview met het AD geeft Angela de Jong een inkijkje in haar werk als televisiecolumniste. En daarbij komen ook de haatreacties ter sprake die zij te verduren krijgt. “Dat gaat van verwensingen over je uiterlijk tot dat je een kogel verdient omdat je iets vindt van een bepaald programma”, vertelt De Jong. “In het begin vond ik het wel schrikken, maar het went.
 

Op de persoon

Volgens Angela de Jong zijn de verwensingen een stuk grover dan wat zij vijf dagen per week optekent in haar columns. “Mensen zullen vinden dat het heus wel eens op de persoon gespeeld is, maar ja, dat is een televisieprogramma. Dat gaat nu eenmaal over mensen die daarop te zien zijn”, aldus De Jong. “Maar dan nog houd ik het netjes. Als ik alles zou opschrijven wat ik soms over me heen krijg, dan zat ik niet meer bij het AD.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:


Droombaan

Angela de Jong heeft zelfs een manier gevonden om een positieve draai te geven aan alle scheldkanonnades aan haar adres: “Ik zie het inmiddels maar als een soort compliment. Het wordt gelezen, het doet iets met mensen.” De columniste is nu trouwens even gedwongen om rust te houden; de Jong is herstellende van een galblaasoperatie. Maar van stoppen is voorlopig geen sprake: ondanks alle felle reacties, bestempelt Angela haar werk nog altijd als 'een droombaan'.

Lees ook: 12 keer dat Angela de Jong helemaal gelijk had.