Angela de Jong van het AD

Deze week is het nieuwe seizoen van Chateau Meiland van start gegaan. En dat is professioneel bingewatcher Angela de Jong natuurlijk ook niet ontgaan!

Azijn

Angela de Jong krijgt wel eens het verwijt dat zij baddert in azijn, maar de terugkeer van Chateau Meiland kan haar goedkeuring vooralsnog wel wegdragen. Dat vertelt de columniste in een artikel van het AD over het succes van de Meilandjes. Zij vindt het vooral mooi om te zien dat Martien en zijn familie zich niks lijken aan te trekken van de camera. “Ze zijn volstrekt schaamteloos. (…) Die mensen hebben een soort rare mix gecreëerd van authenticiteit en een soort typetjes die ze zijn geworden”, aldus De Jong.
 

Article continues after the ad


‘Hoe gescript wil je het hebben?’

Angela de Jong vindt het ook knap dat Chateau Meiland nog altijd weet te verrassen. “Na vier seizoenen zou je denken: we hebben alles wel gezien. En toch is dat niet zo”, meent de columniste. Daarbij blijft de prettig gestoorde realityfamilie op haar lachspieren werken. “Dat die mensen gaan koeknuffelen, hoe gescript wil je het hebben? Toch was Martien op die koe een van de meest hilarische dingen die ik heb gezien de afgelopen tijd.

 


Prozac

En daar houden de complimenten voor Chateau Meiland niet op. Angela de Jong vergelijkt de familie Meiland zelfs met een stel andere, al even schaamteloze, realitysterren. “Het is Geer en Goor in hun beste dagen”, jubelt de columniste. En laat dat nou net zijn waar we volgens haar in deze barre tijden behoefte aan hebben. “De Meilandjes zijn beter voor je humeur dan een pilletje Prozac”, concludeert De Jong.