Angela de Jong van het AD

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column in het AD over wat haar opvalt op tv. Ditmaal heeft ze het over het ontroerende interview dat Humberto Tan zondagavond had met snowboarder Bibian Mentel. Het interview bezorgde Angela “kortsluiting”.

"Hier klonk het oprecht en mooi”

Angela de Jong heeft het interview dat Humberto Tan zondagavond had met snowboarder Bibian Mentel inmiddels drie keer gezien en elke keer weer veroorzaakt het “kortsluiting” in haar hoofd. Net als al die andere kijkers was dus ook Angela enorm onder de indruk van Bibian en haar man Edwin. De columniste vindt het vooral knap dat het stel zelfs nu zo positief weet te blijven. Zodoende wil ze hen zelfs clichĂ©s over ‘hoe elke dag een cadeautje is’ vergeven: “Normaal haat ik die platgetrapte uitdrukking, hier klonk het oprecht en mooi.”

 

Article continues after the ad

 

Bibian Mentel blijft inspireren

Ontroering en bewondering, zijn de kernwoorden die bij Angela overheersen na bekijken van het Humberto-interview met Bibian: “Waar haalt ze - halen ze, want laat ik vooral haar man niet vergeten - de kracht vandaan om er zo rustig mee om te gaan?” Angela noemt Bibian “inspirerend tot het einde, niet klein te krijgen door kanker of de dood.”

De eeuwig strijdbare Bibian heeft van artsen het advies gekregen om afscheid te nemen van haar dierbaren. Er zijn bij haar uitzaaiingen in de hersenen gevonden.