Roxeanne Hazes Angela de Jong

Angela de Jong schrijft een column over wat haar opvalt op tv. Vandaag bespreekt ze de nieuwe documentaireserie Kleine Jongen over André Hazes, waarin er volgens haar een "getraumatiseerd gezin" te zien is. 

Kleine Jongen vol met privébeelden

AD-columniste Angela de Jong keek gisteren naar de eerste aflevering Kleine Jongen, de documentaireserie over André Hazes. De serie zit vol beeld uit het privéarchief van de familie, zoals een scène waarin senior getroffen wordt door een ontplofte koffiepot. Volgens Angela een enorm treffend beeld van “overduidelijk getraumatiseerd gezin”. De columniste schrijft dat alhoewel Rachel en haar kinderen “rollend met elkaar én met anderen over straat gaan”, ze toch altijd met verve de vermoorde onschuld spelen. Als bewijsvoering voor dat statement draagt Angela de reactie van dochter Roxeanne op Kleine Jongen aan.

'De vermoorde onschuld spelen'

Roxeanne liet gisteren weten dat ze niet blij is met de Hazes-docuserie Kleine Jongen, net als haar verloofde. De makers maakten (in eerste instantie) namelijk gebruik van door haar geschoten privébeelden. Angela vindt het gebruik van de beelden ook niet chic, maar schrijft ook dat “de hang naar dramatiek en aandacht” nu eenmaal enorm bij een Hazes hoort… Zodoende verbaasde het haar niet dat Roxeanne meteen na de uitzending "een epistel van drie kantjes" online zette.

Article continues after the ad

Hazes-familie wil oude André in leven houden

Volgens Angela is de familie Hazes er alles aan gelegen om “de oude André levend houden en heilig verklaren”. Daarom is het des te opvallender dat vooral weduwe Rachel in het middelpunt lijkt te staan: “De serie voelt daardoor als een verkapte rectificatie van de legendarische documentaire Zij gelooft in mij, waarin de kijker een heel andere indruk kreeg van de dagelijkse praktijk in de villa in Vinkeveen.

De documentaireserie Kleine jongen: het echte leven van André Hazes is wekelijks op woensdag om 20:25 uur te zien op NPO3.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.