Angela de Jong over Songfestival-inzending Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy ontving veel lof voor zijn optreden op het Songfestival. Angela de Jong denkt dat dit komt doordat niemand kritisch op hem durft te zijn. Zij vond de act helemaal niks.

Er wordt nu gedaan alsof hij het heel goed heeft gedaan”, vertelde Angela’s AD-collega Marcus den Blanken in hun podcast. “Hij heeft goed gezongen en een mooie act neergezet, maar het was gewoon veel te slecht voor het Songfestival.

‘Niemand durft kritisch te zijn’

Jeangu werd zelfs geprezen door The New York Times, maar dat gaat volgens Angela gewoon om de boodschap. “Dan durft niemand meer iets kritisch te zeggen volgens mij.” Het liedje had volgens de Times een Black Lives Matter-moment. New York is het ‘woke-paradijs’ geworden volgens de podcasters. “Alles wat die boodschap heeft, is meteen fantastisch.” Marcus en Angela denken dat kritiek uiten dus slecht kan overkomen.

Article continues after the ad

‘Enge dansers’

Marcus noemde de act zelf nog best goed, maar dat vond Angela ook helemaal niks. “Jij zegt dat die act goed was, maar dat vond ik ook niet. Die dansers deden zo eng. Dan hebben we blijkbaar nog niets geleerd.” Angela was voor de verandering ook een keer positief, geloof het of niet. Ze vond dat Nikkie de Jager het geweldig deed als host van het Songfestival.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.