Angela de Jong

Angela de Jong keek gisteravond weemoedig naar de laatste persconferentie van Mark Rutte. In een speciale column over de uitzending vertelt ze hoeveel impact de toespraken op haar hebben gehad Ook bracht ze een ode aan doventolk Irma Sluis, die inmiddels een BN’er is geworden.

Tv-hoogtepunt van het jaar

“Ik ben gehecht geraakt aan die persconferenties”, schrijft de AD-columniste. “Zelden plannen we een maaltijd om een tv-programma heen, nu wel. Om op tijd met zijn vijven klaar te zitten voor dat ouderwetse scherm in de woonkamer.” Angela de Jong zal vooral doventolk Irma gaan missen. “Misschien moet er bij de volgende herziening een foto van haar worden opgenomen in de Canon van Nederland bij het venster Covid-19.” Na haar kritische columns over Talpa en Bridget is het verfrissend om weer enkele positieve geluiden van de schrijfster te horen

Irma, bedankt

Niet alleen Angela zal Irma Sluis gaan missen. Ook de 2.343.000 kijkers die de persconferentie hebben gekeken, voelen nu al het gemis. Op Twitter werd de populaire doventolk uitgebreid in het zonnetje gezet.

Article continues after the ad