Angela de Jong en Sander van de Pavert

Nederlands meest gevreesde tv-columniste Angela de Jong snapt niet zoveel van de woeste reacties op Sander van de Paverts Lucky TV-filmpje van gisteren, bij Beau. Hierin neemt hij de ophef die ontstond nadat Beau bekendmaakte dat de omstreden Bilal Wahib bij 'm zou aanschuiven, op de hak. RTL haalde het filmpje zelfs offline.

Article continues after the ad

"Elke keer als ik de Lucky TV van afgelopen donderdag afspeel, zie ik blijkbaar een heel ander filmpje dan de hysterische massa op Twitter die om het hoofd van Sander van de Pavert schreeuwt omdat hij het 12-jarige slachtoffertje van Bilal en Oussama zogenaamd een dolk in de rug zou steken", zo schreef Angela vandaag in haar column.

Angela neemt het op voor Sander

Normaal geniet Angela totaal niet van Lucky TV ("flauw en de moeite van het blijven hangen op RTL 4 niet waard"), maar deze vond ze wél goed. "Hierin bekritiseerde Van de Pavert ondubbelzinnig de beslissing van zijn eigen werkgever - de redactie van Beau - om dader Bilal een platform te geven om uit te huilen en zo zijn carrière te redden. Waarbij hij Beau neerzette als de mensenredder die we kennen uit zijn daklozenprogramma’s, compleet met fruitmandje."

Beau van Erven Dorens en Bilal Wahib

'Piepelientje'

Angela zag de "wagonlading boze tweets" van kijkers die vinden dat woorden als 'piepelientje' pesters alleen maar meer munitie geeft om het jonge slachtoffer van het Insta-filmpje mee te pesten. Daar kan zij zich niet in vinden. "Ik vind het lief meegedacht, maar pubers hebben daar echt Lucky TV niet voor nodig. Die zijn uit zichzelf honderd keer creatiever."

Bilal bij Beau of niet?

Sanders Lucky kun je dus zien als felle kritiek op Beau zelf; waarom geef je zo iemand een podium? Angela had Bilal wél graag aan tafel gezien. "Om hem door het tv-scherm in de ogen te kunnen kijken. Heeft hij echt spijt van wat hij heeft gedaan en is er nog enige hoop voor de toekomst? Of spijt het hem enkel dat zijn carrière naar de gallemiezen is?Uiteindelijk ging Bilal toch niet naar de studio - de ouders van het jonge slachtoffer zaten niet op meer publiciteit te wachten.

De hele column van Angela de Jong kun je hier lezen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: