Angela de Jong en Kalvijn

Columniste Angela de Jong - aka 'De Schrik van Hilversum' - neemt het in haar nieuwste AD-stuk op voor YouTuber Kalvijn, die afgelopen weekend half Twitter over zich heen kreeg omdat 'ie zonder al te veel voetbalkennis bij Studio Europa zat.

Article continues after the ad

Kalvijn maakte een aantal opmerkingen waaruit bleek dat 'ie... nou ja, geen bezeten voetbalgek is, laten we het daarop houden. Veel kijkers vielen erover en later deed Johan Derksen er nog een schepje bovenop in De Oranjezomer. Volgens Angela is het 'maar' voetbal en zou het helemaal niet uit moeten maken of je daar veel van weet of niet.

Angela neemt het op voor Kalvijn

De columniste vindt de kritiek van "alle oude, vastgeroeste mannen" hypocriet. "Als Jack van Gelder en Louis van Gaal op tv hun mening mogen geven over de formatiebesprekingen in Den Haag en als van Britt Dekker en Marc-Marie Huijbregts wordt verwacht dat ze serieus antwoord geven op de vraag wat ze van het vaccinatiebeleid vinden, dan mag een Kalvijn ook best meepraten over voetbal."

Het is maar een spelletje!

"Waar hebben we het over?", raagt Angela zich hardop af. "Een spelletje. Geen wereldwijde pandemie waarbij miljoenen mensen sterven. Gewoon een spelletje. Daar mag iedereen wat van vinden op tv. Zelfs YouTubers. Het is volstrekt ongevaarlijk." En de met gelach ontvangen vraag van Kalvijn aan analist Rafael van der Vaart - wat hij moest invullen bij Spanje tegen Polen, voor zijn poule - was gezien het gelijkspel niet eens zo gek, legt Angela uit. "Maar daar hoor je de heertjes dan weer niet over."

Benieuwd wat de schrik van Hilversum zelf het liefst kijkt? Check hier Angela de Jongs ultieme tv-tips voor deze zomer.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.