Ferry Doedens en Angela de Jong

De 'alarmbellen' van TV-recensent Angela de Jong gingen aan alle kanten af toen ze Ferry Doedens gisterenavond zijn OnlyFans-verhaal zag doen bij Jinek. Ze hoopt dat iemand in zijn omgeving 'ingrijpt' en zegt 'Fer, we gaan je helpen, het is niet normaal om je lichaam te verkopen'.

Article continues after the ad

Dat schrijft ze vandaag in haar nieuwe AD-column. Ze denkt dat Ferry niet helemaal doorheeft wat hij nu eigenlijk doet door de porno-bizz in te gaan. "Bij Eva aan tafel zat namelijk een man die zichtbaar in de knoop zit met zichzelf en in zijn wanhoop de verkeerde keuzes maakt."

'Grijp in'

Hoewel Ferry in het interview duidelijk aangaf dat dit volledig zijn eigen keuze is én dat zijn moeder, vrienden en familie 'm supporten in deze carrièreswitch, vraagt Angela zich af "waarom er niemand in zijn omgeving ingrijpt"."Door een arm om hem heen te slaan en te zeggen: ‘Fer, we gaan je helpen. Het is niet normaal om je lichaam te verkopen.’ Z’n moeder, zijn echte vrienden, zijn oud-collega’s, waarom grijpen die in hemelsnaam niet in?"

Naar het hoofd gestegen

"Bekendheid kan je makkelijk naar het hoofd stijgen en vreemde dingen laten doen", oreert ze verder, "kijk alleen al naar Tijl Beckand in De Slimste Mens, of Diederik Gommers die momenteel wel erg zwabbert in zijn meningen." Ook legt ze nog een link met ex-realityster Barbie, aka Samantha de Jong.

'Hoe zouden we dan reageren?'

"Diegenen die thuis op de bank in dommelstand zaten, zouden makkelijk kunnen denken: ach ja jongen, respect, we leven in een vrij land, als je op deze manier vrijwillig tienduizenden euro’s (of meer!) binnenharkt, waarom niet? Maar wat als het hier niet om Ferry ging, maar om een type als Barbie die had besloten om haar vastgelopen carrière vlot te trekken achter een Amsterdams raam. Hoe zouden we dan reageren?"

Angela benadrukt nog maar een keertje dat ze hoopt dat er iemand 'ingrijpt'. "Bij mij gingen alle alarmbellen af. Ik hoop voor Ferry bij meer mensen."