Angela de Jong in de AD Ochtendshow

Angela de Jong zat gisteren met stijgende verbazing te kijken naar de talkshows Op1 en Jinek, die allebei een #ikdoenietmeermee-BN'er aan tafel hadden zitten. Maar Famke Louise bij Jinek spande toch echt wel de kroon.

Article continues after the ad

Angela zat er helemaal klaar voor. Pen en notitieblok in de aanslag. "Wie slaagt erin de domste vertegenwoordiger van de #ikdoenietmeermee-kliek aan tafel te krijgen?", vroeg ze zich af. Nou, Famke stak er met kop en schouders bovenuit.

Opgespoten lippen

Stiekem wil ze er allemaal niet zo 'komisch' over schrijven, want ze kan de BN'ers en hun anti-corona-maatregelen-actie echt niet uitstaan. Toch begonnen haar nekharen overeind te staan bij het kijken naar Jinek en wat doe je dan? Juist, je geeft ze alsnog een flinke veeg uit de pan! "Met een hoofdrol voor de opgespoten lippen van Famke die duidelijk meer inhoud hebben dan haar bovenkamer", sneert Angela.

Waarom, talkshows?

Tim Douwsma - eveneens een #ikdoenietmeermee-BN'er - zat bij Op1, waardoor beide talkshows een vertegenwoordiger van de beruchte hashtag aan tafel hadden zitten. Angela vindt het een beetje kwalijk dat er een "stuitende hoeveelheid dommigheid" "kostbare talkshowzendtijd" inneemt. Maar de keuze voor hét gesprek van de dag is dan ook wel weer begrijpelijk, hoe dom je de beweegredenen ook vindt. Zo scoorde Eva Jinek er zelfs een keihard kijkcijferrecord mee. De hele vernietigende column van Angele kun je hier teruglezen!