Angela de Jong

Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column voor het AD. In die column bespreekt ze wat haar op is gevallen op tv. Vandaag heeft ze het over het “arrogante” optreden van Femke Halsema in Op1.

Angela de Jong hekelt tv-optreden Femke Halsema 

In haar column laat Angela de Jong niets heel van het optreden van Femke Halsema, die gisteren bij Op1 aanschoof om het te hebben over het Black Lives Matter-protest in Amsterdam. Angela stelt dat de burgemeester “het fenomeen Amsterdamse arrogantie een totaal nieuwe lading geeft. (…) Het was alsof ik naar een 17de-eeuwse regent zat te kijken die zich minzaam verlaagde tot het volk.”

Publiek verdeeld over Femke Halsema bij Op1

De meningen over het optreden van Femke Halsema zijn zeker gemengd te noemen. Angela is echter simpelweg keihard. De burgemeester van Amsterdam maakte volgens Angela alle communicatiefouten die denkbaar zijn. De televisiecolumniste vraagt zich zodoende af waar de “innemende vrouw” is gebleven. Daarmee doelt Angela op Femke Halsema haar tijd als Kamerlid.

Article continues after the ad

Angela de Jong komt met tv-advies

Angela eindigt haar column met wat advies aan bestuurders die in een talkshow “een blunder van jewelste moeten proberen recht te praten”. Ze adviseert hen om zich nederig op te stellen en excuses aan te bieden “aan alle mensen die zich afgelopen tijd wel netjes aan de coronaregels hielden en met name aan degenen die met maximaal 29 anderen hun vader en/of moeder naar het graf droegen.”

Tja, Angela heeft waarschijnlijk wederom geen vrienden gemaakt... Eerder haalde ze bijvoorbeeld ook al uit naar BN’ers die met corona-adviezen kwamen. Zoals je hierboven kon lezen, is de televisiecolumniste zelf echter ook niet vies van het uitdelen van goedbedoeld advies. Daaronder scharen we ook die waarschuwing voor mensen die een terrasje wilden pakken.