Angela de Jong

TV-columniste Angela de Jong, Gordons persoonlijke Voldemort, vindt dat media actrice Imanuelle Grives - een "veroordeelde drugsdealer" - geen podium meer moeten geven.

Article continues after the ad

Dat schrijft Nederlands meest gevreesde Hilversum-watcher in haar nieuwste column. Angela zat gisterenavond met stijgende verbazing naar Beau te kijken. Daar zat Imanuelle om te praten over de nasleep van de hele drugs-gate. "Gek idee misschien, maar: zullen we ophouden met het bieden van een podium aan een veroordeelde drugsdealer in de media? Zullen we stoppen met zo iemand op het schild te hijsen als willoos slachtoffer van haar jeugd en de omstandigheden?"

Angela gaat los op Imanuelle

Imanuelle zat enige tijd in de cel voor het dealen van drugs op het Tomorrowland-festival. Volgens Angela zoekt ze de schuld te veel buiten haarzelf. "Elk mens kan in zijn eigen kindertijd of opvoeding wel een punt aanwijzen waardoor het zomaar mis had kunnen gaan. We voelden ons allemaal wel eens niet gezien, niet begrepen, niet gewaardeerd, onvoldoende gehoord. Maar dat betekent nog niet dat het logisch is om als dertiger met een pruik vol xtc-pillen en andere shit een festivalterrein op te lopen om eens lekker wat geld te verdienen aan de ellende van anderen."

'Behoorlijk kansloos'

Angela vindt dat Imanuelle een 'verdienmodel' heeft gemaakt van deze gitzwarte periode uit haar leven. "Tot de laatste kruimel uitventen", sneert ze. Als voorbeelden noemt de AD-diva Imanuelle's deelname aan Ranking The Stars, waar ze voor "750 euro per aflevering" ging zitten. "Dan ben je in mijn ogen behoorlijk kansloos." De filmtrailer voor haar aankomende boek, die ze gisteren in Beau liet zien, was voor Angela de druppel. Wat haar betreft geven media haar geen podium meer.