Angela de Jong in Op1

Oud-producent Joop van den Ende en cabaretier Sanne Wallis de Vries vertelden gisteren bij Op1 over de door het coronavirus veroorzaakte onduidelijkheid in theaters. Kijkers irriteerden zich kapot aan de onderbrekingen van Sanne… Angela de Jong neemt het echter voor haar op!

Strijd aan de tafel van Op1

Columniste Angela de Jong wijdt haar column in het AD vandaag aan Sanne Wallis de Vries. Angela beschrijft hoe Sanne zich gisteren zat op te vreten aan tafel bij Op1. Waar veel kijkers Sanne nogal irritant vonden, noemt Angela het geheel liever “spannend”! De tv-columniste zag namelijk een strijd tussen “twee boegbeelden van de culturele sector die allebei aan een andere kant van het spectrum staan.” Daarnaast was er ook nog die “andere kloof in de maatschappij”, namelijk die tussen een oudere man die beducht is voor het virus en een jonger iemand die benadrukte dat de theaters een uiterst veilige plek bleken de afgelopen periode.

Angela noemt Sanne een "gepassioneerde vrouw"

Ten slotte benoemt Angela al die kijkers die Sanne vooral onbeleefd vonden. De tv-columniste deelt die mening echter helemaal niet: “Ik zag een uiterst gepassioneerde vrouw met een goed verhaal die vocht om gehoord te worden. (…)  Maar helaas heeft een vrouw in zo’n geval niet snel de gunfactor. Zeker niet als ze door haar natuurlijke gezichtsuitdrukking al pinnig overkomt. Dan hebben ‘oude witte mannen’ het nog altijd een stuk makkelijker. En bovendien krijgen ze sneller het laatste woord.”

Article continues after the ad

Meer nieuws over Angela? Dat hebben we uiteraard voor je! Wist je bijvoorbeeld al dat de columniste laatst uithaalde naar Linda de Mol? En dat Youp van ’t Hek geen goed woord voor haar over heeft?