angela de jong erica meiland islam rtl boulevard islam

Angela de Jong neemt het op voor de Meilandjes, die na de pittige islam-uitspraken van Erica Meiland de ene na de andere samenwerking zien stranden: "Die mensen hebben werkelijk nog geen seconde van Chateau Meiland gezien."

Erica Meiland over de islam

Het ene na het andere merk zet de samenwerking met de familie Meiland stop... en het einde van de rel lijkt nog niet in zicht. De reden? De uitspraken die Erica Meiland in haar biografie doet over de islam. RTL Boulevard vroeg gevreesde/gevierde AD-columniste Angela de Jong naar haar mening: “Dat vind ik eigenlijk juist zo leuk aan de Meilandjes. Dat ze geen blad voor de mond nemen en gewoon zeggen wat ze denken, en in die zin lak hebben aan wat de politiek correcte mening in Nederland is.

'Ik moest heel erg lachen'

Gisteren werd duidelijk dat Emma Sleep de samenwerking met Maxime Meiland stopzette: “Ik moest heel erg lachen toen Emma Matras bekendmaakte dat ze aan Maxime hadden gevraagd of ze publiekelijk afstand wilde nemen (van de uitspraken van Erica, red.). Ik dacht alleen maar: ‘Die mensen hebben werkelijk nog geen seconde van Chateau Meiland gezien, want op het moment dat je Maxime vraagt of zegt dat ze iets moet doen dan weet je zeker dat ze het niet doet”, lacht Angela.

Article continues after the ad

Talpa reageert op rel Meilandjes

Waar ik benieuwder naar ben, is wat SBS gaat doen. Daar zijn ze de kurk waar de zender op drijft. (...) Ze de laan uitsturen, kan natuurlijk niet, want dan dondert die hele zender in elkaar.” We hebben goed nieuws voor Angela: Talpa heeft inmiddels gereageerd. Het bedrijf laat weten dat “overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, voor rekening van de familie zelf komen." Met andere woorden: de familie Meiland hoeft zich geen zorgen te maken dat ook Talpa de samenwerking stopt!

RTL Boulevard zie je elke dag rond 18:35 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.