Angela de Jong

The bitch is back, liet Angela de Jong vorige week weten. De schrijfster keek, als een van de weinigen, naar Paleis voor een prikkie. De grote SBS-show miste Frank en Rogier als presentatoren, zij zijn vervangen door Peer en Brian. Het nieuwe stylistenduo viel bij de columnist, net als bij heel veel kijkers niet in de smaak.

De AD-columnist was vooral afgeleid door de presentatoren: “Toen ze werden voorgesteld was ik namelijk nogal afgeleid door de overhemden van Peer waarvan kleur en print een regelrechte aanslag zijn op het netvlies. Tijdelijk verblind was ik er even van overtuigd dat ik de naam van Brian verkeerd had verstaan, want ik hoorde toch echt Roy Donders over worstenbroodjes praten.”

Medelijden

Angela heeft medelijden met de in haar woorden ‘gewone huis-tuin- en keukenhomo’, die zou amper rolmodellen kunnen vinden als zij tv kijken.

Article continues after the ad

“Alle homo’s die je daar tegenkomt zijn van die overdreven hysterische types in glitterjasjes of die praten over strandmake-up achter de desk van Boulevard. Een gewone huis- tuin- en keukenhomo moet je met een lampje zoeken”, schrijft ze in haar column.

Hinderlijk

“Kortom, het was nogal veel Peer en Brian. Hinderlijk veel Peer en Brian”, zo oordeelt Angela. “Een programmatitel laat zich prima recyclen, maar authenticiteit niet”, die Frank en Rogier beter bij het programma vond passen.

De volledige column van Angela de Jong kan je hier vinden.