Diederik Gommers en Angela de Jong in Jinek

Intensive care-boegbeeld Diederik Gommers, toch wel een beetje onze nationale corona-knuffelbeer sinds de pandemie uitbrak, zat afgelopen vrijdag in een talkshow. Niets nieuws onder de zon dus, want Diederik pakt vaak een talkshowtje, maar... hij zat naast Angela de Jong, die achteraf doodsbang was dat ze Diederik misschien zou hebben besmet!

Article continues after the ad

Een absoluut horrorscenario natuurlijk. Je zou maar degene zijn die Diederik Gommers aansteekt. Angela de Jong 'kreeg de schrik om het hart', zo legt ze uit in de nieuwe AD Media Podcast.

Angela de Jong in corona-angst

Angela en de andere De Jongetjes zitten momenteel in quarantaine omdat haar dochter positief testte nadat een jongetje in haar klas corona bleek te hebben. Toen bedacht de snoeiharde columniste zich opeens dat ze afgelopen vrijdag bij Jinek zat, vol in Diederiks aura. En natuurlijk zat ze ook in de ademcirkel van Eva en de andere tafelgasten. Paniek! "Ik dacht echt: Nou, dan kan ik inpakken voor de rest van mijn leven."

Angela de Jong

Een hele opluchting

Diederik en Eva kunnen vooralsnog rustig ademhalen: Angela liet zich uiteindelijk ook testen, maar bleek negatief te zijn. En dat laatste is ze natuurlijk vaker, kopt haar podcastcollega Mark den Blanken in. Daar weten presentatrices als Wendy van Dijk álles van. Maar eh... het zal voor Angela ook geen héle extreme situatie zijn, zeggen we heel flauw. Door álle tv-programma's die ze kijkt, zit ze de helft van de tijd toch al in een soort van... column-quarantaine. 

Columnqueen

De 'Schrik van Hilversum' pakte laatst een bijzondere mijlpaal. Angela schrijft al tien jaar columns voor het AD (en ze vindt zichzelf nog altijd leuk). Stapt ze zelf ooit over naar de 'dark side'? Dat nooit! "John de Mol heeft me ooit een aanbod gedaan, maar nee. Het blijft een wereld die aan elkaar hangt van schone schijn, en van mensen die elkaar eindeloos complimenten geven. Ik kan daar niets mee, ik word er ongemakkelijk van."

Beau - die het talkshowstokje van Jinek overnam - is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.