jerney kaagman idols angela de jong

Angela de Jong bespreekt de foto van Jim Bakkum en Jamai Loman met Idols-jurylid Jerney Kaagman. Een foto die ze naar eigen zeggen liever niet had willen zien.

Geruchten over Jerney Kaagman

Naar aanleiding van het Parkinson-lied De Muziek Gaat Altijd Door bezochten Jim Bakkum en Jamai Loman hun geliefde Idols-jurylid Jerney Kaagman. De oud-zangeres lijdt zelf aan de ziekte en werd hierdoor (onbewust) regelmatig bespot. Ook Angela de Jong kan zich de geruchten over Jerney - volgens haar “het jurylid der juryleden” - nog herinneren: “Toen al ging het gerucht dat er meer zat achter haar sfinxachtige gelaat. Botox, iets te strak uitgevallen facelift? Uiteindelijk bleek het het gevolg van de ziekte van Parkinson te zijn.” 

Article continues after the ad

'Zo wil je Jerney liever niet zien'

Jerney heeft de spotlight al jaren geleden vaarwel gezegd. We hebben haar dus allemaal al een hele poos niet meer gezien. In ieder geval totdat Jim gisteren een hartverwarmende foto van het bezoekje deelde. De foto weet Angela enorm te raken: “De rotziekte grijnst je als kijker recht in het gezicht. Zo wil je Jerney liever niet zien. Maar de foto zegt ook iets over dapperheid, lef en over kwetsbaar dúrven zijn.” Want helaas: zelfs zo’n iconisch oud-jurylid als Jerney wordt niet gespaard door het leven.

Even terugblikken op Idols? We zochten laatste voor je uit hoe het met een aantal oud-winnaars is. Denk aan Nikki Kerkhof, Raffaëlla Paton en Boris Titulaer.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.