AD-columniste Angela de Jong heeft in haar column van vandaag geen goed woord over voor RTL. Het komt allemaal door de ‘schoolrel’, die ontstond nadat bekend werd dat RTL vijf ‘nepleerlingen’ naar een middelbare school stuurde voor een inmiddels geschrapte docu slash realityshow.

Article continues after the ad

Deze undercoverstudenten waren een stuk ouder dan de rest van de leerlingen en hielden hun Facebookpagina’s niet goed bij. Zo kwamen ‘echte’ studenten en docenten erachter dat ze eigenlijk in de maling werden genomen. Want: niemand vertelde ze dat die nieuwe studenten eigenlijk acteurs waren. 
 

Vertrouwen

De Jong schrijft haar mening weer eens snoeihard op en vraagt zich hardop af of kijkers andere programma’s van de producent van deze gefaalde docu, Vincent TV Producties, nog wel kunnen vertrouwen. “Zijn we daar op enige manier belazerd? Ik mag toch hopen van niet.”
 

RTL wilde er deze docureeks mee namaken:
 

 

Beau en Frank Visser

Het gaat onder meer om de programma’s Beau Five Days Insidedie zelfs de Televizier-ring won – en Seven Year Switch: Blijven of Scheiden van RTL en de Mr. Frank Visser-shows, Steenrijk, Straatarm en Paleis voor een Prikkie van SBS6. De vraag is nu dus: belazert de producent de kijker ook bij deze programma’s?

RTL in de problemen

Ook schrijft De Jong dat RTL hiermee een gigantisch imagoprobleem creëert en het is volgens haar nog maar de vraag of ze daar zomaar mee wegkomen. Inmiddels sprak zelfs Minister van Onderwijs Arie Slob zich fel uit en dan weet je één ding: de ophef is compleet. Hij noemde deze RTL-actie “niet acceptabel”. “Je gelooft je ogen niet.”