Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Opiniediva Angel de Jong vindt het nogal ongeloofwaardig dat Wendy van Dijk ‘haar platform wilde uitbouwen’ en daarom van RTL naar Talpa overstapte. Volgens 'de schrik van Hilversum' verhuisde ze gewoon puur voor de centen.

Article continues after the ad

Dat schreef Angela in haar recent verschenen jaaroverzicht van het AD. "Jazeker, Wendy stapte over omdat John de Mol haar ‘platform’ tot grote hoogten zou stuwen. Nee joh, tv-sterren maken een lucratieve overstap naar de concurrent heus niet voor het geld", zegt ze sarcastisch. Het is de zoveelste steek onder water in de richting van Wendy: laatst belandde ze ook al in de beruchte cocaïne-rel met Chantal Janzen (die daar later haar excuses voor aanbood).

 

Overstap voor geld

Volgens Angela is dat 'platform-excuus' dit jaar al vaker gebruikt en slaat het nergens op. "Tegenwoordig is het ontwikkelen of uitbouwen van het eigen online platform dé reden. Dat zinnetje stond afgelopen jaar keurig afgedrukt in menig transferbericht."

 

Ongeloofwaardig

Ze haalt er zelfs nog even aartsrivaal Gordon bij om haar punt extra duidelijk te maken. "Zo’n mededeling is even geloofwaardig als Gordon die weer eens van de daken schreeuwt dat hij nu écht zijn grote liefde heeft gevonden." Shots fired! Angela was laatst ook al zo genadeloos hard: ze wilde wel eens weten hoeveel geld Anna Nooshin ving voor haar gigantische tv-flop...