Margriet van der Linden en Angela de Jong

TV-columniste Angela de Jong zei laatst iets positiefs over een talkshow, dus is het natuurlijk wachten totdat ze de balance in the force weer terugbrengt met een negatieve sneer. Nou, dat moment is aangebroken!

Article continues after the ad

Margriet van der Linden moet eraan geloven in Angela's nieuwste stukkie voor het AD. De host van M stelde volgens de columniste een "schandalige vraag" aan IC-hoofd Ernst Kuipers, in de uitzending van gisteren. Eigenlijk zou ze sorry moeten zeggen, schrijft Angela.

'Schandalige vraag'

Wat was er volgens haar zo schandalig? "Het komt erop neer dat ze een direct verband suggereerde tussen de actie van Kuipers en Gommers om een deel van het ic-personeel voorrang te geven bij het vaccineren en de zelfmoord van een 87-jarige verpleeghuisbewoner die de coronamaatregelen niet meer trok", legt Angela uit. "Of hij buikpijn had van die actie, omdat kwetsbare ouderen nu pas later de zo gewenste prik naar de vrijheid kregen. Misschien wel te laat."

Excuses aanbieden

Angela heeft Kuipers al supervaak voorbij zien komen, "maar zelden flikkerden zijn ogen zo vervaarlijk als na die schandalige vraag". Wat haar betreft mocht hij gerust "hardop zeggen hoe beledigd hij daardoor was", maar "Kuipers bleef koel en sloeg M de touwen in met een paar simpele cijfers, die de belachelijkheid van haar suggestie demonstreerden". En Margriet? "Het had gepast geweest als Margriet op haar beurt een Jortje had gedaan, namelijk haar excuses had aangeboden, maar ook dat bleef uit."


M is elke werkdag om 19:00 uur te zien op NPO 1.