Angela de Jong schrijft vandaag een lofzang op de Nederlandse televisie. Maar toch kan de gevreesde columniste het niet laten om Humberto Tan nog even op de korrel te nemen.

In haar nieuwste column voor het AD doet Angela de Jong verslag van de uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf. De columniste grijpt de prestigieuze televisieprijs aan om terug te blikken op haar favoriete Nederlandse programma’s van het afgelopen jaar. Daarbij kregen onder meer Oogappels, The Masked Singer en Chateau Meiland een eervolle vermelding van De Jong.
 


‘Braakneigingen’

Maar een column van Angela de Jong zou niet compleet zijn zonder een vileine sneer richting Hilversum. Deze keer moest Humberto Tan het ontgelden. “Zo kreeg ik gisteren braakneigingen van dat aanstellerige gedoe in Humberto over het Italiaanse volkslied, waaraan Humberto zelf natuurlijk weer volop meedeed”, schrijft de recensente.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Opvallend

En daar blijft het niet bij. “Pfff, wat een ego heeft die man, er is soms niet doorheen te komen als kijker”, schrijft Angela de Jong verder. De sneer is best opvallend. Eerder dit jaar was de columniste namelijk nog prima te spreken over de terugkeer van Humberto Tan op de late avond.