Angela de Jong, commentaar

Loretta Schrijver en Pernille La Lau zaten gisterenavond bij Jinek om te praten over tien jaar Koffietijd. Niets wonderbaarlijks zou je zeggen, maar Angela de Jong vond het schaamteloze RTL-promotie én haalt daarom ook uit naar Eva Jinek.

Article continues after the ad

Pernille kreeg, zoals gebruikelijk in een talkshow, ruim de tijd om te praten over wie de Koffietijd-kijker nou precies is. "We hebben hele open mensen. Dat is ook de houding van het programma. Wij zijn niet voor of tegen iets. Je mag bij ons erbij zijn", liet ze weten. 

'Propaganda'

Dit was blijkbaar tegen het zere been van Angela de Jong. "Voor de goede orde: we hebben het dus over een show waarin een kok iets kookt, een visagist make-uptips geeft, een BN'er zijn nieuwe waar aanprijst en de resterende zendtijd gevuld is met promoprietpraat voor de Postcode Loterij." En ja, Angela begrijpt wel waarom Eva Jinek nu niet even in greep met een kritische vraag. "Een show van RTL, dat zeg ik er ook maar even bij, mocht u zich afvragen waarom de befaamde scherpe tong van Eva even stil bleef", zo schrijft ze in haar column. 

Altijd kritisch

Overigens hoeven we ons pas zorgen te maken als Angela de Jong niet kritisch is. Eerder haalde ze al uit naar de cokesnuivende boer uit Boer zoekt vrouw en het programma van Gordon. Een clash met Eva is daarentegen ook niets nieuws