Angela de Jong in Op1

AD-columniste Angela de Jong had gisteren een stukje geschreven over Mark Rutte in Linda's Wintermaand, maar dat ging regelrecht de prullenbak in toen ze daarna in Pauw Komt Binnen op NPO 1 belandde. "Binnen vijf minuten was ik Mark, Linda en Floortje vergeten."

Article continues after the ad

Angela zat mee te tikken tijdens het enorm goed bekeken Linda's Wintermaand en bouwde haar beruchte tv-column rondom "die leuke premier van ons". "Maar net toen die column af was, begon Pauw komt binnen vanuit het Prinses Máxima Centrum, een gespecialiseerd ziekenhuis voor kinderen met kanker. Binnen vijf minuten was ik Mark, Linda en Floortje vergeten."

Onder de indruk

Angela was diep onder de indruk van de schrijnende verhalen van de kids, zoals de 11-jarige Thomas, of Jonathan van 16. De een uitbehandeld, de ander nog vol in een slopend traject. "Ik wist één ding: ik moest mijn column herschrijven. Want het gaat vandaag vast overal over de appeltjes van Rutte, maar het zou over Jonatan, Thomas, Ischa en al die anderen moeten gaan", aldus Angela. "Over wat zij ons leren. Over leven, sterven, gezondheid, omgaan met de zwaarste tegenslag en dankbaarheid."

'De beste interviewer van de Nederlandse tv'

De AD-columniste prijst ook Jeroen Pauw, die volgens haar "de hele uitzending steeds exact de juiste woorden en juiste toon wist te vinden". "Invoelend, indringend, zakelijk als het moest, met humor als dat kon. Het is bijna niet voor te stellen dat hij in zijn Pauw & Witteman-tijd vaak quasi-ongeïnteresseerd en cynisch in zijn stoel hing." Angela vindt 'm zonder twijfel "de beste interviewer van de Nederlandse tv".

Pauw Komt Binnen gemist? Kijk de hele show hier terug.