Algemeen Dagblad-columniste Angela de Jong ligt regelmatig overhoop met Talpa en SBS6-sterren. De ellende rond Talpa, en de Veronica Inside-rel, noemt De Jong “een onuitputtelijke bron van vermaak.”

In haar meest recente column vraagt ze zich af Talpa precies mee bezig is. Volgens De Jong is het mediabedrijf na de advertentieboycot van Veronica Inside helemaal “in de kramp geschoten”. Nog niet zo lang geleden haalde Talpa veel grote televisiesterren weg bij RTL om een echte ‘sterrenzender’ te maken, maar volgens De Jong zwalkt Talpa als Gordon na 25 vodka-colalight.

Het programmabeleid van Talpa/SBS zwalkt nog erger dan Gordon na 25 wodka-cola light.

Geplaatst door Angela de Jong op Vrijdag 10 juli 2020

Volgens de columnist richten de Talpa-zenders zich nu weer op “afdankertjes van de NPO”, zoals Lingo, Man Bijt Hond en de nieuwe versie van Taxi. Hoewel Talpa vorig jaar groot inzette op namen als Linda de Mol, Wendy van Dijk en Gordon waren het de onbekende Meilandjes die mateloos populair werden.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toet toet! Martien en Claire hebben eindelijk even quality time! 😂😜 Supergezellig! #hetbestevanchateaumeiland

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl) op

De Jong vraagt zich hardop af of Johan Derksen en René van der Gijp binnenkort “hun biezen pakken omdat ze niets meer met dat zooitje te maken willen hebben”, of blijven zitten om “schaterlachend nog anderhalf miljoen te toucheren.”

 

Angela de Jong lacht!

Kortom: tante Angela volgt alle ontwikkelingen met een brede grijns. Ze eindigt haar column enigszins onheilspellend: “Het is een bende daar. Laten we er volop van genieten, zolang het nog kan.”

De AD-columniste ligt regelmatig overhoop met tv-sterren, RTL en Talpa. Vorige maand vertelde ze nog dat ze het idee kreeg dat Talpa vorig jaar een campagne begon om haar zwart te maken, nadat ze een rol in het geflopte entertainmentprogramma 6 Inside weigerde.